Parlaments Pau Vinyes Roig

Presentació del llibre "Sant Andreu de Palomar il·lustrat"

Una esplèndida presentació al cor de la cultura andreuenca, bressol de plomes il·lustres i artistes de totes epoques, "El Versalles" com no podia ésser d'altre forma avui ha nascut un nou referent històric d'un poble.
El llibre "Sant Andreu de Palomar Il·lustrat", autor Jaume Domènech i Gimeno, textes de la mà de Pau Vinyes i Roig, il·lustracions a càrrec de Cèlia Vallès i Pi , pròleg d'Oriol Amorós i March (s'ha de llegir).

El lector d'aquest recull d'il·lustracions podrà reconèixer l'història gràfica de Sant Andreu, els nou vinguts de Barcelona i altres contrades veuran l'evolució i transformació d'un gran poble, on s'han viscut fets de gran rellevància, l'emergent moviment dels Segadors, avui tant recordats per les seves gestes.

Carrers, places, carrerons e institucions plenes d'històries que no es perdran en l'oblid, gràcies als andreuencs de bona fe.
Lluites per conservar un patrimoni heredat dels nostres estimats avantpassats. Transsició d'etapes de progrés, sense deixar de banda a tots els que han passejat per territori andreuenc deixant la seva petjada als seus fills i néts...
(El passeig del 11 de setembre i la seva Rambla central, va ésser una gran victòria al nou poble de Sant Andreu, Can Guardiola, Can Fabra, la conservació del nucli patrimonial, la reforma de l'església de Sant Andreu, on cada any es cremen tones de pólvores, cohets i bengales a les festes populars, resistint com els andreuencs els avatars dels temps.)
Els andreuencs pasan i perduran com un poble únic e inimitable, tot el que ha viscut a l'estimat poble Barceloní, trobarà l'essència de la seva gent afable i propera.

Aquest llibre i les seves il·lustracions inèdites reflecteixen aquests sentiments i la voluntat d'avançar sense perdre l'identitat que l'ha fet gran, productiva i assenyada...

Ignasi Coscojuela i López
29/11/2017